Projecten

Nu op Funda: circulaire villa Amersfoort!

Circulair gebouwde villa

De meest bijzondere kavel van de villawijk De Lichtenberg vraagt om een bijzondere villa! Op deze hoekkavel aan de Vondellaan en de nieuwe woonstraat Anna Bijnslaan biedt de Gemeente Amersfoort in samenwerking met Coöperatie De OMbouw u nu de gelegenheid voor de realisatie van een zeer innovatieve ‘circulaire’ vrijstaande villa. Een villa waarbij gebruik is gemaakt van de mooiste en beste materialen uit het voormalige ziekenhuis. Een deskundig team met onder andere Superuse Studios heeft een basisontwerp gemaakt. U kunt als koper de woning helemaal naar eigen wens laten uitwerken en zo in de meeste unieke en duurzame villa van Amersfoort wonen!

Modern en comfortabel

De OMbouwvilla biedt mooie voordelen ten opzichte van traditionele bouw. Het unieke materiaal dat wordt hergebruikt heeft als het ware een ‘ziel’ en ademt historie, terwijl een moderne architectuurstijl kan worden gecreëerd naar de wensen van de koper en met het wooncomfort van deze tijd. Ook zijn er bijvoorbeeld vrijere indelingsmogelijkheden door de bijzondere constructie binnen normale kosten. Daar is met een inhoud van circa 1.150 m3 en een netto gebruiksoppervlak van circa 290 m2 alle ruimte voor.

Met bijvoorbeeld op het niveau van de Vondellaan een ruime verdieping met riante werkruimte, een eigen entree, slaapkamer met badkamer en zeer ruime mogelijkheden voor berging of andere ruimten. Of een begane grond die aan de tuin grenst met alle ruimte voor een heerlijke ruime, hoge leefruimte met vide en grote sfeervolle raampartijen, waardoor het licht zorgt voor een prachtig ruimtelijk effect. Op de verdieping kunnen verschillende (slaap)kamers worden gerealiseerd, zodat elk gezinslid voldoende eigen ruimte heeft. Uiteraard is hier tevens voldoende ruimte voor meerdere badkamers.

Volledig ontzorgd

Het kopen van een kavel en het bouwen van uw eigen villa vergt de nodige tijd en kennis. Het OMbouw-team met alle specialisten ontzorgt u volledig bij het totale ontwerp- én bouwproces, zodat u na een prettige voorbereiding kunt wonen in de villa die precies bij u past. Het team doorloopt voor u de procedures, zodat u als koper de garantie heeft van een kwalitatief hoogwaardige woning, geheel naar uw wensen ontworpen, binnen de gestelde regelgeving van de villawijk  De Lichtenberg.

Interesse?

Heeft u interesse in deze nieuwe villa op deze prachtige kavel, gerealiseerd op basis van unieke materialen en helemaal conform uw woonwensen? Neem dan contact op met Govaert Makelaardij via a.hopstaken@govaert.nl of 033-4630444. Zij maken graag kennis met u om de mogelijkheden te bespreken.

Kijk ook op de website van De Lichtenberg.

 

CBS-gebouw Rijswijk

IMG_6833

Een gebouw dat op de verkeerde plek is terechtgekomen. Een kolossaal pand, meer dan 60.000 m2 groot, daar konden ongeveer 3000 mensen werken. Midden in een woonwijk met woongebouwen tot 4 lagen hoog, lijkt dit 60 meter hoge gebouw verdwaald te zijn. De Ombouw heeft als eerste studie het gebouw ontleed in gebouwelementen die zo worden vrijgemaakt dat zij opnieuw toe te passen zijn in de bouw van nieuwe woningen. Alleen al van het

materiaal dat in de hoogbouw is gebruikt kunnen circa 200 woningen gebouwd worden. De OMbouw heeft een plan gemaakt op dezelfde locatie voor 200 woningen, bovenop de ondergrondse parkeergarage die wel behouden blijft. Door deze vorm van hergebruik ontstaan fantastische mogelijkheden die in de standaard woningbouw niet meer voorkomen. De studie is afgerond en de resultaten bieden goede aanknopingspunten – zoals mogelijke kostenbesparingen voor bepaalde gebouwdelen bij de juiste condities – om een volgend project in werkelijkheid te gaan opzetten. Er zijn diverse relevantknelpunten naar boven gekomen waarvoor in volgende projecten oplossingen worden getest.

Video

OMbouw in beeld voor het CBS gebouw in Voorburg

 

Volgende projecten

De deelnemers in De OMbouw investeren daarom nu verder in de opstart van de ontwikkeling van een aantal nieuwe projecten, waarin het hergebruik van complete bouwelementen een leidend thema is.

 

Volg De Ombouw op Twitter om de laatste vorderingen in de nieuwe projecten te volgen.

 

 

loading